Wednesday, June 22, 2011

Rombakan Kabinet..? Datuk Seri Hishamuddin Tukar Ke Kementerian Lain….??

Isu paling hot n spicy sekarang bersembang kat mana mana cafĂ© ker, coffee house ker, mapley teh tarik ker, semuanyer dok cer citer pasal Bersih 9 Julai….

Kalau browse Fb wall especially yang buat group Fb semuanyer sibuk dok komen pasal Bersih, ade yang pro dan ade yang contra...! Dah jadi macam most awaited event of the year pulak dah… Kalau ikut dari kempen yang pro Bersih, siap konfiden giler lagi tu government BN boleh collapse, sebab they oLz nak jadikan demo Bersih 2.0 nanti macam kat Tahrir Square Mesir…!!

Dalam isu panas macam nie sebenarnyer ketegasan pihak polis sangat2 penting. Tak boleh biarkan event macam nie diteruskan, buruk imej negara kita.. Pusat bandar K Lumpur dah dikenali seluruh dunia, dah jadi tumpuan ramai tourist seluruh dunia. Kenape nak biarkan anasir2 pembangkang buat huru hara..??

Cuba tengok kat article LG sebelum nie, ade paste result polling votes dari The Star Online tunjuk 1.3 juta responden setuju Bersih 2.0 diteruskan, cuma 14,222 saje yang tak setuju. Daripada angka tersebut, maknernyer 99% setuju…! Yang penting untuk kita fikirkan dalam konteks nie, pembaca dan responden The Star Online kebanyakkannyer melayu atau bukan melayu...??? Dah tentulah jawapannyer ramai bukan melayu….

Tetapi nanti masa berarak buat demo ramainyer orang melayu…, siap bawak anak anak kecik lagi! Itu semua taktik supaya tak nak kena cekup polis, betul tak?? [please click here]

Itu la pasal, polis kena very very serious dan kena betol2 tegas untuk halang Bersih 2.0. Jangan bagi muka langsung kat penganjur. No mercy please! Kita semua tak mahu negara kita jadik kucar kacir, tak nak jadik huru hara…!

Bila sembang pasal polis mesti kena tegas dah tentulah semua orang akan refer pada Menteri KDN kita yang dah teruk kena label sebagai Menteri KDN paling lembik, pengecut, penakut…, macam2lah orang dok mengata pasal dia. Semua dah fed-up sebab dia punyer pasal pembangkang dah naik tocang, naik lemak makin kureng ajar!

Read more…, please
click here

1 comment:

  1. Hishamuddin,
    ISAkanlah mereka, sebelum kamu diISAkan!

    ReplyDelete