Thursday, August 20, 2009

Application Form Nak Masuk Syurga Oleh PAS..?

PAS Tolong Siapkan Borang Untuk Ahli SYURGA..!!

Siapa nak masuk Syurga…..?
Mestilah nak…, siapa berani masuk neraka..?
Sejahat mana sekalipun seseorang itu, kalau dah terlanjur perbuatan mengamal cara hidup tak sihat, very social, free sex, alcoholic, womanizer, by sexual, homo sexual, ataupun dah jadi penjenayah seperti perompak, perogol, penipu, tidak amanah, whatever lah.., you named it, TAPI bila dah sampai titik noktah keinsafan, dah tentunya akan kembali sujud disejadah sebagai HAMBA Allah memohon ampun! why…?? Sebab takut dengan seksaan api neraka dan or course every muslims nak jadi ahli syurga…..

During our childhood days, kita dididik dan kesemua parents akan ajar basic understanding dalam fikiran anak anak, kita mesti berbuat baik sebab nak masuk syurga…, jangan buat dosa nanti masuk neraka!

“syurga dibawah tapak kaki ibu” memang biasa dah kita dengar untuk mengajar supaya never at all MENDERHAKA towards our beloved parents, sebesar mana amalan ibadah kita pun tapi kalau kita abaikan parents kita, kita derhaka kepada mereka, maka tak ciumlah bau syurga…

Another common advise by lots of Ustaz kepada kaum ibu, “isteri mukminin jika mahu menjadi ahli syurga hendaklah menjadi isteri yang solehah; Taat Lakukan Perintah Allah dan Tinggalkan Perkara Yang Dilarang - Menjadi Isteri Yang Bijaksana Sentiasa Mahu Mencari Keredhaan Allah Dengan Taat Kepada Suaminya Dalam Perkara Yang Bukan Maksiat, Berbakti Untuk Suaminya Dan Sentiasa Berusaha Menggembirakan Suaminya….

“ Apabila wanita itu telah melakukan solat 5 waktu, puasa pada bulannya, taat kepada suaminya, menjaga kemaluannya, akan dikatakan kepada dia : Masuklah kamu ke dalam syurga dari mana mana pintu yang kamu suka..” hadith Riwayat Ibnu Maja

Ceh waahhh…, jadi Ustazah la pulak Lawyer Garang kali ni, jangan marraa yea orang orang PAS!

Tak ada satu bukti pun, tak ada satu nas dari Al Quran pun…, dan tak ade satu hadith pun yang kata jadi penyokong UMNO tak masuk syurga…!!!!!

I would like to suggest, Nik Aziz and his Gang please draw up an application form untuk umat Islam dalam negara ini yang nak masuk syurga…..
Yes! Tolong siapkan satu borang permohonan untuk rakyat negara ini jika nak masuk syurga…, permohonan yang hanya boleh diproses and thereafter APPROVED by Nik Aziz ….!
Kalau Nik Aziz nak lantik mana mana DAP leaders sebagai panel to decide lulus atau tidak those applications, then its up to him, dia memang suka bersekongkol dengan mereka semenjak kebelakangan nie…

26 comments:

  1. wahh lebih lebih nampak....nak kutuk pun jgn ler lebih lebih ....

    ReplyDelete
  2. SALAM

    SEMPENA MENYAMBUT BULAN RAMADHAN INI SAYA INGIN MENGAMBIL KESEMPATAN UNTUK MEMOHON MAAF ATAS KEKASARAN BAHASA SEMASA MEMBERI ULASAN KEPADA SAUDARA-SAUDARA SEKALIAN

    SEMOGA RAMADHAN INI DAPAT MENYATUKAN HATI UMAT ISLAM DI MALAYSIA INI...

    SALAM SEJAHTERA

    ReplyDelete
  3. SLM SIS..LEPAS NI RAMAI LAA TOK2 SAMI, PEMUJA NOMBOR EKOR, PEROGOL TEGAR, MAT FIT, DAN SEBANGSAT DGNNYA BEREBUT2 SUJUD KAT KAKI PAK AJIS MINTAK TIKET KE SYURGA!..MCM LAGU BONEY M "ONE WAY TIKET TO THE MOON" HEHEHE

    ReplyDelete
  4. wow boleh berhujah hal agama laa.. syabas

    ReplyDelete
  5. Astaghfirullah... banyakkan lah beristighfar dari mengeluarkan kenyataan berbaur fitnah. Walau banyak mana hadith atau nas al quraan yang di keluarkan oleh Tuan.. itu tidak bermakna Tuan faham inti pati sebenar kandongan hadith dan al quraan yang banyak tersurat dan tersirat di dalamnya.. Baguslah dapat keluarkan kembali petikan dari hadith dan nas alquraan tersebut.. cuba fikirkan apa sebenarnya motif Tuan mengeluarka artikel di atas. Apa yang tertulis di media tidak 100 % benar. Banyak kenyataan yang sering di putar pelitkan mengikut kefahaman masing2. Yang tahu apa yang tersurat dan tersirat dalam penulisan dan benak fikiran Tuan hanya Allah sahaja yang mengetahui.. meskipun Tuan akan menafikan selepas ini.. Hari Jumaat yang penuh berkat dan Ramadhan bulan seribu kemaafan, keberkatan dan keredhaan Allah... cari lah.. cari lah dan ambillah sebaik mungkin semoga Tuan dan kita semua mendapat keampunan dariNya Illahi. Memang sedap dan seronok menbuat kenyataan yang memihak kepada diri sendiri. Ingat syaitan memang lah tersangat suka bahagia dan happy jika berjaya menggugat keimanan dan ketaqwaan umat Islam khususnya dan umat manusia amnya supaya boleh menjadi kawan karib di dunia juga akhirat. Wallaualam.. Astaghfirullah Ya Allah Ya Allah Ya Allah sebagi zikir harian hari Jumaat

    ReplyDelete
  6. Kenapa perlu menghina sesama umat Islam dengan gambar Tok Guru dan bh untuk kembali beer.. Adakan kita sedar akan perbuatan kita ini di laknati Allah.. Mengucap syahadah untuk kembali kepada Islam dan buangkan gambar orang islam dan beer tak kira siapa dia.. kenapa tak letak gambar Agong, sultan atau tuan sendiri di sebelah tu.. Apa yang boleh kita dapat dengan gambar tersebut.. Benarlah apa yang di nyatakan dalam banyak ayat2 Allah dan hadith nabi.. di akhir zaman nanti Islam di runtuhkan oleh orang Islam sendiri!! Astaghfirullah...Peliharalah kami dari godaan syaitan dan tunjukkan lah kami kejalan yang lurus iaitu jalan yang Kau redhai Ya Allah.. Amin

    ReplyDelete
  7. All comment forward should be posted walaupun ia sungguh perit untuk Tuan..atau sebahagian sahabat blog ini..Kita bercakap mengenai Islam Iman Akhlak Akidah dan kemashlahatan ummah... jadi elok semua posting ini di keluarkan tanpa editing and approval dulu.. Itulah kebenaran sejati.. Waalahualam Tak payahlah letak
    "Your comment will be visible after approval"

    ReplyDelete
  8. Anonymous 7:31 AM
    Anonymous 7:39 AM
    Anonymous 7:41 AM
    i know that these comments came from the same person..!
    Tak payah nak khutbah saya pls..., pls check yr fact first!!!
    memang nik aziz did mentioned penyokong umno tak masuk syurga, who the hell is he..??
    dia malaikat jaga pintu syurga ker..???

    pls laaa.., sdra jgn taksub sangat...!!

    kalau ada nampak semua kesalahan org pas, owh.. masa tu kata bn fitnah lah,
    tapi bila org2 bn buat salah, mulalah kata tak ade moral, kena resign laa, kena siasat laa,

    cubalah tgk dari mata hati..., jgn butakan hati dan lihat semua leaders pas sbg maksum...

    elok sdra pergi berhujah dgn those pas punya followers & supporters, and ask them "mana pergi tafsiran ayat quran zaman dulu digunakan mereka untk ingatkn kpd pengundi kalau kita mengundi & memilih wakil rakyat bukan islam sama mcam pilih imam kita, nanti susah nak jwab masa dlm kubur & akhirat.."

    just bcoz skrg dah kena kahwin dgn dap, ayat itu tak guna lagi sbb skrg "pas for all"
    mana pergi perjuangan nak tubuh negara islam..????
    kenapa takut dgn karpal singh..??
    kenapa husam withdraw his statement abt hudud when kit siang & guan eng started to make noise..????
    thats why i dont support them anymore..!!
    i cant tolerate leaders sanggup gadai maruah perjuangan just bcoz they want to be in power, sorry bro..!!!!
    u pergi tarbiyah yr family dulu make sure they dont become taksub like u..!!!
    jgn membuta tuli & membabi buta menyokong...,
    guna otak n berfikir...!!!!!!

    ReplyDelete
  9. Suka ati aku laaa, ini blog aku yg punya k..
    kalau kau nak format like how u suggested, then pls draw up yr own blog!

    my question to u bro,
    if u really have guts [kalu ade telo],
    why cant u gv yr name n identity..,
    pls dont hide behind anonymous..!!


    -------------------------------------
    Anonymous said...
    All comment forward should be posted walaupun ia sungguh perit untuk Tuan..atau sebahagian sahabat blog ini..Kita bercakap mengenai Islam Iman Akhlak Akidah dan kemashlahatan ummah... jadi elok semua posting ini di keluarkan tanpa editing and approval dulu.. Itulah kebenaran sejati.. Waalahualam Tak payahlah letak
    "Your comment will be visible after approval"

    August 21, 2009 7:42 AM

    ReplyDelete
  10. bravo...ini menunjukan rakyat mula matang...tahu menilai yg mana satu ulama pelesu...

    nik aziz kepala dia dgn serban dia sama besar...dia mengutuk org ..menghina org lain boleh...bila di di kutuk..mula ahh melenting2...poooooooooooooorahhhhhhh...

    nik ajis..cakap...majlis fatwa tak tanya dia dulu..tak jumpa dia dulu...bila jatuhkan hukum bab dia kata umno tak leh masuk syurga...perghhhhh..dia lupa...yg dulu dia bantai ustaz nasharuddin ...dia tak ingat..sampai malu mamat tu nak kuar masa kat manek urai...ada dia jumap mamat tu..time dia belasah mamat tu tru media..??..ada..???

    so..nik ajis nie....biasa ahhh...ulama politik...udah2 ahh tu..pegang kelantan 20tahun...tak buat apa pun....tak malu ker jadi pemimpin yg tak buat apa2 di kelantan..???
    ketokohan pimpinan nik ajis kat kelantan nie..leh ah di samakan dengan pemimpin2 dari irian jaya....

    ReplyDelete
  11. jangan biar diri kita di pandang hina oleh allah s.w.t.. Nabi Muhammad s.a.w memperjuangkan islam pun di caci,di hina,oleh bani israel dan kaum arab yg lain,ini kn pula Nik Aziz..jangan kita mmfitnah ulama,kalau boleh prgi jmpa nik aziz,tngok sendiri cara khidupan beliau...petikan dari akhbar banyak putar belit..saya ad kat sana mlm ceramah tu....jangan api-apikan org melayu,

    ReplyDelete
  12. Diorang nak sedia borang jugak ke?
    Ini tak boleh jadi:-)

    ReplyDelete
  13. but kalau nik ajis hina org boleh ek..???

    cakap jgn sebarang cakap..makan jgn sebarang makan....bak kata ajis sattar dlm citer seniman bujang lapok...

    jgn plak samakan rasul dgn nik ajis....jauh melangit tuuuuuuuu.....

    ReplyDelete
  14. satu posting maut dari LG. kiasnya umpama penampor jepun dihayun ke setiap pipi orang pas yang dungu sungguh.

    kepada anon..please la janganlah mengajak kami untuk menjadi bodoh saperti kamu.aku nak menulis untuk balas komen kau pun dikira membuang masa ku dan lG yang amat berharga.

    korang pi amik sejadah, solat sunat taubat. minta doa agar dijauhkan daripada iblis dan nik ajis.

    LG kasi lanyak lagi. demi islam demi melayu !

    ReplyDelete
  15. kalau korang nak cek yang korang ni masuk syurga ke tak. korang ambik no ni dan ikuti langkah ni

    on>syurga>nikaziz>noic kemudian korang sms ke no
    0199105555 atau 36799
    setiap sms akan di infaq ke dewan ulama pas pusat.

    ReplyDelete
  16. abg gap, abg det & abg gj...,

    thx so much.... luv u all, mmuaahhh..!!

    ReplyDelete
  17. Ni mesti kes kena tipu dgn Batak Negara ni....Nik Aziz ckp lain depa habaq lain...Lani korng toksah do caya surat kaba dh..depa semua tu bawh batak negara memanglar depa mengeluarkn statement yng menyokong parti depa...

    ReplyDelete
  18. PASsed away
    jangan taksub sangt k.

    ReplyDelete
  19. Satu soalan je aku nak tanye harap tolong le siarkan walaupun aku tau ni bukan blog aku.
    NABI ADAM A.S TU BANGSA APA? ADAKAH DIA MELAYU, ARAB, YAHUDI, LATIN?
    Allah tak akan tanya bangsa kamu di akhirat kelak..percayalah

    ReplyDelete
  20. Nabi Adam A.S tu bangsa apa?

    ReplyDelete
  21. bagus lawyer garang teruskan perjuangan yang sebenar, jangan takut untuk mengatakan yang benar.Jangan jadi macam puak dia, kalau kena pada geng dia yang salah pun dikatakan betul dan kalau kena pada musuh dia, yang betul pun dikatakan tak betul.Ni puak sesat kena taubat.

    ReplyDelete
  22. MCA berpecah, PPP pun sama, MIC lagi tak payah cerita, UMNO kat Terengganu pun kacau bilau. Logik la PR jadi lagi kuat. Memang PR tak bagus tapi BN lagi hampas buat masa ni. Dunia ni bulat dan tak semestinya kita akan dibawah selamanya, satu hari akan naik diatas macam PAS. Tak lama lagi Umno akan kuat balik tapi dia kena jadi pembangkang dulu di Malaysia ni baru dia sedar diri.

    ReplyDelete
  23. KO NI BUKAN LAWYER GARANG...TAPI LAWYER BODOH...

    lagi satu...mengucap banyak2..banyak artikel ko ni dah hampir lari akidah...

    patut ar kene cerai...

    ReplyDelete
  24. Mengucap sahabat semua.....apa jua parti kita sokong...kita semua masih lagi Islam selagi kita berpegang pada rukun Iman dan rukun Islam....Rasanya semua tahu rukun-2 ini kan...Jadi soal siapa Islam atau dah cukup Islam ada lah terletak sejauh mana keyakinan kita pada pegangan kita...Soal syurga dan neraka bukan lah urusan kita....Itu urusan Allag swt....Lagi byk kita bercakap...takut-2 kita menyimpang lak nanti...

    ReplyDelete
  25. Salam,
    Apa yg penting, melayu kena sedar diri dan tahu dek untung. Ckp byk buat apa, melayu dok pecah belah gak. Ada akai, pakai. Jgn letak kat lutut!!

    ReplyDelete
  26. lawyer bodoh!!!
    hahahahah!!!!!

    ReplyDelete