Monday, December 19, 2011

Video Klip Ngeri...! Awang Hitam Dibelasah Penduduk Kg Medan....Warga Afrika yang dirakamkan sedang dibelasah teruk oleh orang ramai itu dikatakan ditangkap oleh orang ramai atas cubaan merompak dan menyamun dengan menggunakan senjata.

Mereka melakukan rompakan secara berkumpulan. Hanya seramai 3 orang warga Afrika tersebut yang berjaya ditangkap oleh orang ramai. Kejadian dikatakan berlaku di Kampung Medan.

Melaui video kelihatan orang ramai memijak-mijak memukul dengan berbagai alat dan ada juga yang menendang dan menekan dada warga Afrika tersebut dengan kaki. Ada yang lebih terror lagi apabila menyapu muka serta mulut warga Afrika itu yang berdarah dengan kakinya.

Ringkasnya mereka memukul bersambung-sambungan sesekali rancak dan sesekali rehat.

Nasib baik Warga Afrika tidak melawan, kalau dia menunjukkan reaksi melawan, sudah tentu lebih teruk lagi dia akan dibelasah dan berkemungkinan besar maut di tangan orang ramai....

Mereka yang berada di situ dan menyaksikan bagaimana warga Afrika melakukan cubaan merompak sudah tentu akan merasa berang dan menaruh dendam pada kumpulan tersebut dan apabila kumpulan itu tertangkap maka tidak hairanlah semua lupa diri membelasah bagi melepaskan geram...!!

Tetapi bagi mereka yang hanya melihat sekerat jalan dan tidak menyaksikan adengan meromppak yang dilakukan warga Afrika tersebut sudah pasti akan merasakan ianya agak brutal dan kejam tindakan orang ramai memperlakukan seorang manusia yang sedang terbaring tidak bermaya sebegitu.

Terlebih lagi jika ia disaksikan oleh bangsa yang sama dengan pemuda yang sedang dibelasah itu akan menimbulkan kemarahan mereka terhadap penduduk negara kita.

Begitu juga perasaan kita apabila melihat orang kita dibelasah oleh orang lain dari bangsa lain, sudah pasti kita akan menaruh dendam.

Secara teorinya elok kita berkas pesalah dan dibawa kemuka pengadilan untuk diadili dan jika didapati bersalah pihak yang berkuasa akan menjatuhkan hukuman yang setimpalnya terhadap para pesalah.

Itu hanyalah teori, bukan mudah untuk menahan diri apabila melihat peluang berada di depan mata melepaskan geram pada warga Afrika. Tambahan pula mereka semakin ramai dan biadab di negara kita...

No comments:

Post a Comment