Sunday, July 24, 2011

Saki Baki Agen Agen Bersih Yang Dah Berani Derhaka Kebawah DYMM Agong...!

Lim Chee Wee, Presiden Majlis Peguam Malaysia..Menghina Suruhanjaya Di Raja. Tindakan ini nyata tidak selari dengan hasrat Rakyat Malaysia yang cintakan keamanan dan kedamaian. Dia TIDAK menghormati sistem.

Jelaslah di mata rakyat Malaysia bahawa penyokong Pembangkang di negara ini tidak menghormati sistem pentadbiran dan perundangan di negara kita tercinta ini, Malaysia. Jika dikatakan mereka tak faham undang-undang, presiden Majlis Peguam sendiri, Lim Chee Wee, nyata menhina Suruhanjaya Di Raja Bagi menyiasat kematian Teo Beng Hock. Sedangkan dia seorang peguam. Kenapa dia memihak DAP dan tidak neutral?

Adalah jelas bagi Majlis Peguam bahawa tanggungjawab sepenuhnya kematian Teoh Beng Hock terletak di pihak SPRM dan tindakan segera mesti diambil ke atas pegawainya yang perlu bertanggungjawab ke atas kelakuan mereka,” kata Lim.

Jika ramai seperi Lim ini dalam Majlis Peguam, Majlis itu kehilangan fungsi asalnya. Majlis itu sekadar layak menjadi "kuda tungangan" Pembangkang!

Rakyat Malaysia sudah pasti dapat menilai bahawa corak kepimpinan yang dikehendaki Majlis Peguam ini adalah menjurus kepada tabiee "suka bangkang" sahaja tanpa melihat jauh akan kepentingan negara. Kenapa tidak menghormati system yang wujud, yang awal-awal lagi diminta oleh Majlis Peguam dan Pembangkang sendiri iaitu "SURUHANJAYA DI RAJA".

Apabila Suruhanjaya itu membuat keputusan, keputusan itu pula diremeh, dipersoal dan dijadikan momokan dan isu politik.. Sudahlahhhhh.

Tindakan Presiden Majlsi Peguam ini ternyata "menghina Suruhanjaya Di Raja itu". Perbuatan menghina ini tidak boleh dibiarkan berterusan.. Di pihak Rakyat Malaysia mereka akan hukum pengamal tabiee seperti Lim ini...... Lenyapkan Pembangkang dan kuncu-kuncunya dalam PRU13... Tindak tanduk mereka ternyata jelas ..., amat survatif..... [taken from blogger fren, BLOG Senja Liza)

1 comment:

  1. So what "Majlis Peguam"

    Jangan Iktiraf majlis peguam yang dilihat lebih kecinaan dan kekelingan ini..

    MP tak ada integriti dan kredibiliti

    ReplyDelete