Thursday, July 28, 2011

Bersih Bayar Upah Mintak Anak2 Muda Berlakon.., Nak Butikan Polis Ganas Tak Bagi Rakyat Jumpa PM..!


Dalam sejarah Malaysia belum ada lagi berlaku peristiwa cubaan ‘menyerang’ seorang Perdana Menteri. Tapi puak AMK dari parti PKR pimpinan Anwar Ibrahim cuba memecah sejarah itu dalam satu kejadian di KL Sentral semalam….

Kononnya nak menyampaikan petisyen tapi jenis bodoh apa nak sampai petisyen di tengah-tengah keriuhan orang ramai? Itu nasib baik dia bawak kertas, kalau dia bawak pisau?

Modus operandi yang sama digunakan dalam hal nak menyampaikan memorandum kepada YDPA itu hari, berbaju kuning dan berarak atas jalan raya walaupun Ambigay sebelum itu berjanji tidak akan meneruskan demonstrasi jalanan setelah berjumpa dengan YDPA di Istana Negara. Malah Ambiga boleh saja menyerahkan memorandum semasa pertemuan dengan YDPA, tak perlu nak berarak di atas jalan.

Budak AMK yang biadap inipun berpakaian baju kuning juga.

Kebetulan atau apa, puak Pakatan Rakyat dari sejak kegagalan perhimpunan Bersih 9 Julai 2011 cuba menimbulkan tanggapan bahawa kerajaan dan polis fobia dengan orang yang berbaju kuning.Walhal puak depa yang takut nak berbaju kuning kerana tidak mahu ditangkap polis.

Dengan ‘serangan’ AMK hari ini ke atas Perdana Menteri sambil berbaju kuning, hanya akan menjadikan pasukan pegawal peribadi Perdana Menteri lebih berwaspada dengan individu berbaju kuning dalam setiap acara bertemu rakyat yang dihadiri Perdana Menteri.

Nanti bolehlah mereka kata polis dan Perdana Menteri fobia orang baju kuning, walhal puak Pakatan Rakyat sendiri yang cuba menimbulkan rasa tidak selamat ke atas orang yang berbaju kuning, bukanya polis atau apa.

Itu matlamat yang pertama, matlamat yang kedua ialah menghalang Perdana Menteri dari meneruskan acara bertemu dengan rakyat di tempat-tempat terbuka kerana takut diserang seperti tadi.

Logik yang sama dalam perhimpunan Bersih 2 yang gagal, kalau nak sampaikan memo, petisyen atau apa, perlukah menyerbu pemimpin negara di tempat-tempat terbuka seperti itu? Bukan tak boleh nak ke balai polis atau pejabat SPR untuk menyampaikan apa-apa petisyen berkaitan, kenapa mesti nak serbu Perdana Menteri?

Secara tak langsung juga tuduhan yang mengatakan pertubuhan haram Bersih ini didalangi Pakatan Rakyat adalah tuduhan yang benar. Cuma samseng-samseng AMK ini tidak mahu memburuk burukkan parti yang mereka sertai, sebab itu mereka berpakaian baju kuning, bukan biru seperti yang sepatutnya.

Dalang disebalik semua ini sudah tentulah Anwar Ibrahim. Bukan budak-budak AMK ni ada otak nak berfikir sendiri, mereka hanya dipergunakan Anwar Ibrahim untuk kepentingan politik sempitnya lantaran dari mabuk nak jadi Perdana Menteri.

Skrip drama mengenai ‘keganasan polis’ yang disediakan bagi menghadapi perhimpunan Bersih 2 juga boleh digunakan dalam kejadian hari ini. Apa yang ganas? mana-mana pasukan keselamatan Perdana Menteri atau Presiden negara mana pun akan bertindak dengan cara yang sama yang dilakukan Pasukan Keselamatan Perdana Menteri hari ini.

Anwar kalau jeles dengan Perdana Menteri sebab sanggup turun padang bertemu rakyat, toksahlah merancang tindakan bodoh macam ini bagi menghalang Perdana Menteri dari meneruskan tradisi bertemu rakyat. Penulis pun tak rasa Perdana Menteri akan mengurangkan aktiviti bertemu rakyat ditempat terbuka hanya kerana tindakan bodoh budak-budak AMK.

Dalam hal ini, penulis ingin ucapkan rasa ribuan terima kasih kepada pasukan elit polis yang ditugaskan dalam pasukan pengawal Perdana Menteri kerana berjaya mengelakkan Perdana Menteri dari diapa-apakan puak tak berapa cukup akal ini. Walaupun jarang teruji tapi pasukan ini berjaya memastikan keselamatan Perdana Menteri, membuktikan tahap kesiap siagaan yang tinggi dan latihan berterusan.

Semoga Allah swt terus melindungi keselamatan Perdana Menteri dari cubaan-cubaan sedemikian di masa hadapan. Amin… [
myKMU.net]

No comments:

Post a Comment