Tuesday, October 4, 2011

Insider Informer..! Anwar Ibrahim Bacakan Bajet 2012 Datuk Sri Najib Petang Nie....??

Anwar dikhabarkan akan mengadakan sidang akhbar petang ini, atau dalam waktu terdekat berkenaan dengan Bajet 2012.

Jangan terpedaya seandainya ia berkonsepkan retorik buku Jin-Gay. Sekadar berjanji bulan dan bintang tanpa ada fakta tentang dari mana datangnya sumber pendapatan itu.

Namun GT tidak hairan, kerana pembohongan itu Anwar, dan Anwar itu pembohong.

Yang menjadi resah gelisah, mengikut sumber yang boleh dipercayai, Anwar telah mendapat maklumat awal tentang Bajet yang akan dibentangkan oleh Perdana Menteri.

Dari mana Anwar dapat maklumat itu? Dari gunting dalam lipatan.

Dan sidang akhbar yang akan dibuat adalah menawarkan bajet yang lebih baik dari apa yang bakal dibentangkan oleh Perdana Menteri.

Taktik seperti ini juga dipraktikkan oleh PKR sewaktu menghadapi PRU 2008 apabila menggunakan sistem SMS Blaster bagi menyampaikan maklumat kepada penyokong-penyokong mereka bagi menafikan sebarang laporan akhbar.

Apa juga tajuk akhbar yang merugikan Anwar esok pagi, sms akan dihantar pada tengah malam sehari sebelum bagi menafikan berita tersebut, atau melabelkannya sebagai fitnah. Itu adalah sindrom penafian yang telah lama ditanam di hati sanubari totok PKR.

Sumbernya dari golongan yang sama, gunting dalam lipatan.

Kali ini, bajet pula menjadi sasarannya. Belum pun ianya diumumkan, Anwar sudah merangka strategi untuk memperlihatkan bahawa dirinya satu langkah ke hadapan berbanding DS Najib. Walhal, ia sekadar janji demi membuat "damage" kepada Bajet 2012 Malaysia.

Read more..., please click here

No comments:

Post a Comment