Thursday, August 11, 2011

Duit Syling Baru Ada Bendera Israel…??

MUNGKIN ramai pembaca yang sudah mengetahui tentang berita kemunculan matawang syiling baru Malaysia yang diumumkan di laman sesawang rasmi Bank Negara Malaysia baru-baru ini.

Pembaharuan yang jelas boleh diperhatikan, Bank Negara Malaysia akan mengeluarkan duit syiling berwarna kuning keemasan dengan nilai RM 0.50 dan RM 0.20 di samping duit syiling bernilai RM0.10 dan RM0.05 bewarna perak dengan cetakan corak yang baru.

Namun begitu, satu perkara yang agak mengejutkan apabila dilihat jelas terdapat cetakan corak "Star of David" yang menyerupai bendera Israel pada duit syiling baru bernilai RM0.10. Rujuk gambar di bawah ini.

Persoalannya, adakah "Star of David" sengaja dicetak pada duit syiling terbaru ini atau ia skadar suatu kebetulan? Apa perlunya lambang bintang enam ini diguna untuk menggantikan lambang bulan dan bintang pada syiling lama?

Jika dilihat, lambang bulan dan bintang pada duit syiling sebelum ini menggambarkan Islam sebagai agama rasmi Malaysia. Jika "Star of David" pula digunakan, adakah ia menggambarkan sokongan secara tersirat Malaysia kepada negara Yahudi Israel dan agenda Freemason?

5 comments:

 1. Atas cadangan APCO hehehe... tu Anwar kata bukan aku kata!

  ReplyDelete
 2. Salam,

  Fitnah terbaru yang sama2 kita samada muslim mahupun nonmuslim, terpaksa alami jika tidak dibendung. Nilai duit diturunkan dan harga barang dinaikkan. Bersatu!!!
  http://anony328am.blogspot.com/2011/08/bersama-halangi-fitnah-riba-yahudi.html
  http://www.youtube.com/user/kawasaki9722#p/u/13/_PFkwslteWk

  Anony 3.28am

  ReplyDelete
 3. ape salahnya star of david? biarpn kite tahu ada pengaruh yahudi, star of david xsalah.. nama pn star of david.. bintang yg dipakai oleh nabi daud n anaknya nabi sulaiman.. tp dimanupulasi zionis.. yg salah kerajaan yg memperbaharui matawang

  ReplyDelete
 4. bila nak mulakan dinar dirham at on site
  1.peniaga setuju untuk jual beli guna dinar dirham
  2.mulakan dengan kedai goreng pisang, nasi lemak tepi jalan dulu kemudian peniaga pasar kecil kecilan
  3.mesti ramai follower dari para pekedai guna dinar dirham
  4.biarkan sahaja duit kertas kerajaan uruskan kita rakyat biasa guna dinar dirham .amacam kawan kawan semua

  ReplyDelete
 5. cadangan terbaik mula bisnes.. tp org masih ramai xtau matawang ni.. kita xbole harap pada kerajaan kerana mereka tertakluk pada NWO.. saye sendiri pn xtau berapa nilai terendah silver yg bole digunakan utk permulaan.. saye ade satu ounce silver skang bernilai +-rm150.. mcmana nak beli nasi lemak sebungkus? ada nilai lebih rendah x?

  ReplyDelete