Thursday, February 10, 2011

Tony Pua Berjaya Perangkap Tan Sri Panglima TLDM…..

LG follow closely counter attack by our blogger frenz dalam isu Tony Pua buat statement bodohz nak hentam Panglima TLDM kita, Tan Sri Aziz….

Memang sah lah si Tony Pua dah kira fail.., gagal! Bravo to all our Blogger frenz yang counter attack Tony Pua…. Otai otai bloggers kita Rbf, Gap dan ade lagi yang kupas isu nie dengan baik.

Tony tak faham pasal specs kapal perang…, tak ade full knowledge pasal our national defense system!! Bila dia buat kenyataan memang nampak sangat dia tembak tak kena…

Dari satu sudut kita boleh katakan Tony Pua gagal…, sebab semua point dan fakta dia try tembak tak kena, dah dijawab pun oleh blogger frenz…, good job, well done!

Tetapi yang meriasukan LG kalau kita tengok dari sudut yang lain pulak, another different angle…., nampak macam Tony Pua nak fishing information dari pihak TLDM dan jugak Menteri Pertahanan…

Kita jangan cepat percaya dengan trick Dap nie…! Mesti ade sebab Tony Pua pancing isu penting nie. Dia nak TLDM jawab.., dia nak tahu apa penjelasan TLDM..! Mustahil jugak sebagai wakil rakyat Tony nak serang TLDM dan nak “cuba cuba” bercakap pasal sistem pertahanan negara kita. Siapa yang ade maklumat terperinci pasal sistem pertahanan negara kita..? Jadi, bila dia main tembak macam nie, harapan dia nanti pihak Kementerian atau TLDM akan menjawab…

Cuba kita tengok betul2, penjelasan yang baik dari dua article bloggers – Bigdog.com dengan Cucu Tok Selampit… please click here dan here.

1 comment: