Monday, September 13, 2010

Melayu Dibunuh Secara Kejam! Kenapa Pakatan Leaders DIAM..? Mana Hero2 Kes Kugan..? Mana Hero2 Kes Teoh Beng Hock..??

Gambar atas ; anak bongsu Sosilawati, Siti Nur Fatimah ditenangkan oleh kakanya [tengah] selepas menerima pengesahan polis berhubung kematian ibu mereka di Taman Harmonis, Gombak, Kuala Lumpur. – Utusan/Azhar Mogo



Dah kecoh pun satu Malaya, rupa rupanya yang bunuh Datuk Sosilawati ialah seorang lawyer berbangsa India…. BUAT MALU LAWYER..!!!!!

Tiba tiba teringat pulak dulu ade kes budak India namanya Kugan yang mati tapi jadi hero…, dia nie kena tahan polis sebab kes curi kereta tapi dia diarak macam pejuang negara sampai jalan pun jadi terribly massive jammed…., the best part was ade pulak Yb melayu PKR, macamlah perempuan melayu terakhir sama sama berarak “menghormati” jenazah tu…!! Siapa lagi kalau bukan Exco wanita Selangor, Roziah Ismail…
Lepas tu jadi kes Setpol Yb Seri Kembangan bunuh diri kat ofis SPRM Plaza Massalam Shah Alam, tapi bukan main melenting lagi hero hero Pakatan…. Tuduhnya pulak budak cina nie kena bunuh! Ramai betul orang melayu PKR main main lilin ikut style candle light vigil…., nak hormat roh simati!

Bila nak kebumikan mayat Beng Hock, ikut macam kes Kugan, nak kena berarak pulak…, yang jadi kepala untuk all these event orang melayu, nak jadi hero nak justice konon!

Sekarang nie dah ade jutawan melayu mati dibunuh. Sosilawati bukan orang politik…., her successful life was due to her hard work..! No political connection…!

Allahyarhamah bukan orang kuat UMNO dan bukan ahli PKR atau PAS. Dia hanya concentrate on her business to build up her empayar….

Mana suara Wan Azizah..? Apa desakan boleh kita dengar dari Nurul Izzah…? Why Teresa Kok not saying anything…??

Dulu masa kes Teoh Beng Hock, sebelum polis buat statement, semua Pakatan leaders dah kata macam macam…, semuanya salah polis, salah SPRM.

Just because yang mati kena bunuh sekarang nie orang melayu, so its not that spicy to sensationalize this issue for the Pakatan leaders..???

Kita nak tengok ada atau tidak desakan from Pakatan Leaders mintak kes nie cepat diadili dan hukum cepat sipembunuh kejam nie..??? Kalau desakan macam nie boleh datang & pressure from people like Sivarasa, Kulasegaran MP from Ipoh, or MP Kapar Manikavasagam who always labeled police are brutal…, if these idiots can speak up, then its justified to believe they really fight for justice!!

35 comments:

  1. pakatan jahanam ni mmg racist...kalau apa2 berlaku pd org melayu islam...mcm xder benda berlaku,...sikugan penjenayah tu pun disanjungnya...bodoh punya olang....

    mmg tertunggu2 reaksi pakatan lahanat ni punya statement....dahla yg bunuh tu dap punya org...(difahamkan)

    ReplyDelete
  2. Terfikir aku.... apabila saudara seagama kita d bumi Palestin dibunuh oleh Yahudi, kita yang beragama Islam bersatupadu mengutuk dan berdemo dengan berapi-api menentang kekejaman Yahudi.... Malangnya apabila saudara seagama kita dibunuh dan dibakar Hindu kafir seolah2 tidak ada apa yang berlaku... Berapa banyak saudara seagama kita dibunuh oleh Hindu kafir... aku tak boleh lupa bagaimana seorang mahasiswa UKM yg buat kerja part time d petrol station d Perak diparang sampai mati sewenang-wenangnya oleh Hindu kafir yang merompak. Kawan baik aku... arwah Idrus dibunuh oleh Hindu kafir tahun 1989 , dengan mengunci biliknya, disimbah petrol dan terbakar meraung kesakitan kerana mengambil tindakan terhadap pekerja Hindu kafir yang menipu majikan. AL FATIHAH kepada semua mangsa pembunuhan Hindu Kafir... Apakah tindakan kita terhadap Hindu Kafir paria yang boleh membuat apa saja pada penganut agama Islam sekelian lama. TIdakkah kita hiprokrit ... bertindak secara memilih.... Palestin lain, Melayu Islam lain... ? Renungkan apa yang akan berlaku, sekiranya yang membunuh dan membakar adalah orang Islam manakala mangsanya Hindu kafir paria….

    ReplyDelete
  3. Semasa pengkebumian mayat jutawan budiman Melayu dan mangsa melayu yang lain Melayu kena buat perarakan besar-besaran macamana mayat gengster Kugan dan sucidal Teoh Beng Hock dilakukan sebelum ini....Kepada bloggers kempen besar-besaran menegakkan kebenaran Sosilawati...

    ReplyDelete
  4. Aku sokong Anon,org melayu harus berarak besar besaran diatas kematian 4 saudara islam kita mereka ini bangsa kita bangsa melayu mereka semua bukan org politik kalau KUGAN dan TBH puak puak haram jadah bolih berarak kita org melayu harus tunjukan semangat kekitaan org melayu harus bangkit itu baru 4 dibunuh olih paria paria yg berkasta rendah kalau tak di ajar paria paria ni mereka akan melampau di tanah melayu.

    ReplyDelete
  5. lancau lancau punya pakatan.. aku dah menyelirat darah dah ni.. kalau perang peranglah ini dah melampaui batas.. bangsat anuae bangsat anik aziz... pukimak punya dap... bastardddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd!!!

    ReplyDelete
  6. GAMBAR MELAYU2 BELA KAPIR TU MELAYU SIAL . PEREMPUAN MURAH ,
    DLM MALAYSIA ADA 2 JENIS MELAYU
    1 . JENIS MCM DLM GAMBAR
    2. JENIS KENTAL KEMELAYUAN MCM KITA

    ReplyDelete
  7. Sapa bunuh Kugan?................. sapa bunuh Teoh Beng Hock?.................. sapa bunuh sosilawati?................. ( penuhkan tempat kosong dgn jawapan anda ) " terribly massive jammed ", " just because "," all these event " dan lain2 perkataan inggeris yang di sondolkan dalam ayat2 anda menandakan sama ada anda tidak boleh menulis dlm bahasa inggeris sepenuhnya atau anda tidak bangga dengan bahasa melayu. Itulah jadinya apabila anda berfikir terlalu Utusan, ultra vires jadinya.

    ReplyDelete
  8. 1 india mati 1 malaysia india berarak di jalan menuntut keadilan konon bagi si pencuri termasuk seorang perempuan melayu bangallllll.

    1 cina mati ramai menyembah rasa simpati termasuk peminpin beberapa melayu beruk.....

    4 melayu mati di bakar samaada hidup/mati dimanakah muka muka mereka ini muka muka si bangal dan beruk beruk nie ..apakah kematian anak anak melayu ini tiada erti bagi mereka ini wahai melayu bangkitlah sebagaiman mereka bangkit dan menyeru untuk keadilan rakyat malaysia....

    ReplyDelete
  9. keling tuh,keling laaa jugak
    bt semak jelh ko kt cneh
    p balik tmpt ko la wahai makhluk HITAM...!!!!
    ko dtg cneh dlu sbg apa weyh???
    buruh ja kan
    kasta pom rendah ja ko tuh
    BURUH ok BURUH
    blah la weyhh
    bt semak ja kt malaysia neh
    opss..!!!!!!!!!clap tanah MELAYU

    ReplyDelete
  10. anak melAYU!

    hinung paria buat taek lagi kat negara kita!
    nu anuar ibrahim ngn isteri dya dok buat bengong
    mcm takdak ap berlaku,

    ReplyDelete
  11. Kenapa nak kaitkan kes pembunuhan 4 orang ini dengan parti parti politik?
    TBH mati di pejabat MACC sewaktu beliau disoal siasat oleh anggota MACC. Jadi kematiannya ada hubungkait dengan kerajaan.

    4 orang mangsa pembunuhan ini pula dilaporkan dibunuh oleh 2 orang peguam bersaudara. Tuan tuan dan puan puan, ini kes pembunuhan, janganlah kita sangkutkan dengan part politik atau perkauman. Tak payah kita nak melatah dalam soal ini,okay? :)

    ReplyDelete
  12. Dah banyak kali berlaku , paria bunuh orang melayu, semua orang dian. Di Kampar dulu 4 orang melayu kena bunuh , bakar . Bicara semua 7 suspect paria tidak bersalah. Di Ulu Kinta pekebun malayu kena bunuh oleh paria bela lembu... marah sebab pekebun halau lembunnya makan tanaman - tiada kes lepas lagi.Kes Dato Sulilawati pun rasanya boleh lepas. Dia orang panggil pakar forensik dari Siam tutup kes...

    ReplyDelete
  13. Salam bro, nak harapkan si haprak-haprak ni, tak payahlah.... spinkan isu adalah.... semua nak salahkan UMNO.....

    ReplyDelete
  14. Tulah pompuan melayu bodoh sombong pelajaran ada tapi tak guna akal

    ReplyDelete
  15. Hai orang-orang Melayu,bangunlah, bersatulah, tak kira anda dari parti mana. Hanya kita sendiri yang boleh menolong diri kita sendiri.

    ReplyDelete
  16. Wahai Melayu bangunlah dari tidur mu, bersatulah, berpadulah. Hanya kita saja yang menolong diri kita sendiri. Jika kita semua bersatu, insyaallah tiada siapa yang boleh menghalang.

    ReplyDelete
  17. melayu harus bangkit jangan jadi melayu mcm dalam gambar tu..bodoh dan banggang terutamanya pkr perosak bangsa..anak beranak

    ReplyDelete
  18. jgn politikkan kes bunuh sosilawati la mangkok!!!

    ReplyDelete
  19. BILALAH KITA NAK MELETAKKAN BANGSA DIHADAPAN, POLITIK DIBELAKANGNYASeptember 14, 2010 at 10:09 AM

    aku x kisah asal aku glamour, sudahlah. kang aku kutuk puak india n cina n, dia orang tak sokong aku pulak. kalau cina atau india mati aku kena hadirkan diri... ( melayu , islam , berkopiah lagi ). aku siap ajak beramai2 kt mahkamah.. konon nak tegak keadilan ..tapi sebenarnya nak tunjuk kedegilan. ITULAH SIKAP AHLI POLITIK ISLAM/MELAYU YANG BERPERANGAI MACAM BINATANG

    ReplyDelete
  20. bagus la blog ni.. byk hiburan mcm majalah magga, teruskanlah kerja bodoh anda..

    ReplyDelete
  21. siapa yang mempolitik kan kes sosilawati...mangkok bergayun..

    kita cuma menuntutkan keadilan untuknya seperti mana india dan cina menuntut keadilan bangasa melayu menjadi pak turut ....tapi bagaimana sekarang anak melayu senang senang dibunuh dan di bakar siapa yang bersuara adakah muka muka mereka ini poiii lah mangkuk..

    ReplyDelete
  22. Tak kisah mcmmana pun polis perlu siasat dengan sebaiknya dgn bukti kukuh supaya penjenayah2 ni tidak terlepas. Jgn lepaskan mereka yg bersalah dgn bukti yang tidak kukuh... kesian keluarga mangsa2 ini. Kalau polis Malaysia kurang yakin dengan kebolehan minta tolong dari luar negara kaedah menyiasat dgn berkesan kerana selalu saja "TIADA BUKTI KUKUH UNTUK MENGAITKAN TERTUDUH" jadi terlepas ler penjenayah2 ini.

    ReplyDelete
  23. Kes kugan...Pakatan rakyat buat kecoh. Justice sana. Justice sini. PDRM pembunuh lah.

    Kes teoh Beng Hock....Sama juga spt diatas. Habis kecoh satu malaysia sampai pemimpin2 melayu kena tunduk kat gambar teoh beng hock sebagai tanda hormat...

    Kes Aminurasyid...pun lebih kurang. PDRM juga tak reti buat keja sbb trigger happy

    Skrg, 4 org sudah di bunuh dan di bakar. Senyap aja. Takde statement pun dari PR. Kematian yg sungguh sadis...

    Mana teriakan Justice for the Dead 4?

    Pihak mana yang mulakan isu politik-mempolitik kematian org nih?

    ReplyDelete
  24. "Anonymous said...
    Tulah pompuan melayu bodoh sombong pelajaran ada tapi tak guna akal
    September 13, 2010 11:17 PM"

    Masyaallah!!!! kamu ni melayu islam ka?
    kalau terkena kepada kaum keluarga kamu macam mana? takut nanti terkena lebih dahsyat dari kejadian ni, siapa pulak nak kamu salahkan? ibu & kakak kamu sendiri? adik kamu?
    ambillah iktibar dari qada' & qadar Allah SWT tapi janganla menghina hamba Allah yg tidak mampu membela dirinya lagi!!!! kejam sungguh kamu ni!!!

    takziah kpd semua keluarga si mati & alfatihah buat semua yg dibunuh..semuanya sedang berurus niaga. jika diniatkan ibadah, insyaallah, syahid kecil. elokla kita berbaik sangka, lebih afdhal.

    ReplyDelete
  25. Robert Kwok, monopoli gula. Vincent Tan dan Ananda "Astro" Krishnan semuanya duduk dibelakang topeng Umno. Kenapa meraka saja yang monopoli? Berilah pada orang melayu. Jadi, kesimpulan secara umum, orang politik (termasuk Perkasa, Pas, PKR dan Umno) semuanya pengkhianat bangsa.
    Buku sama gambar jer lain-lain. Melayu mesti cari Guru saperti Kiai Salleh. Tak amakan gertak dan tak bacul macam pemimpin melayu sekarang. Perkasa di Port Dikson ni..orang Umno yang asal kerani dan sekarang ni pakai 4 kereta mewah jadi ketua dia..Mampus lah lu Perkasa..repeat kesilapan yang Umno dah buat..Terus orang muda hilang keyakinan kepada Perkasa.

    ReplyDelete
  26. Siapa kata keling paria tak bahaya.
    Start dari sekarag kita hajar mereka.

    ReplyDelete
  27. Banyak cerita yang kita dengar Paria2 ni bunuh melayu, salah satunya di Taiping tahun lepas di Internet Cafe , Paria ni bawak geng dan bunuh sorang budak melayu dan cedera parahkan hampir 6 orang yang lain,itu pun org melayu d tpg mampu sabar lagi,aku rasa kalau lawyer pariah dua beradik ni di bebaskan pun oleh mahkamah,depa pun x kan selamat punya,mesti ada melayu kepala masam cari sampai dapat dan cincang!!!

    ReplyDelete
  28. Fikirkan- kalau yg terbunuh itu bukan org terkenal atau orang kaya kes ni mungkin tak dapat diselesaikan. Bile Dato yang kena bunuh baru lah nak bersungguh sampai ke lubang cacing tibe2 rupenye dh ada 4 kes pembunuhan tapi yg x dpt diselesaikan. Kes ni same dgn Mona Fendi bile Mona bunuh Dato baru lah beria2 nak siasat pastu baru tau Mona dh bunuh berpuluh org sebelum tu..Adakah Undang2 kat Malaysia ni hanye berpihak pd org kaya dan berkedudukan?

    ReplyDelete
  29. Ni la Melayu bangang duk belonggok kat sini
    tak payah nak kecoh2 pasal bangsa lain
    Melayu lagi ramai bunuh keluarga sendiri
    melayu lagi ramai buang anak
    melayu lagi ramai ragut
    melayu lagi ramai isap ganja
    melayu lagi ramai bunuh bayi
    melayu mengaku islam perangai mengalahkan kapir
    undang2 hudud taknak pakai, bila jadi mcm ni tau nak tepekik salahkan sana sini
    bodoh!

    ReplyDelete
  30. jenis2 bangsat cmtu memang la...
    melayu sama melayu mane leh tolong,ti member2 dorg tk sokong dorang...macam mana nk naek tanpa sokongan....

    ReplyDelete
  31. Memang dah dasar Bangsa Bastard [anak haram - mereka cina dan india bukan nikahpun jd dlm islam anak haram lar] hanya buat bising dan pertahankan bila bangsanya jadi mangsa TETAPI tidak akan angkat suara dan muka bila bangsa mereka yg melakukan keganasan dan keaiban.

    So, sekarang timbul persoalan yg seharusnya semua rakyat Malaysia yg cintakan Tanah Airnya dan mengaku Taat Setia kepada Yang DiPertuan Agung menjawab dgn jujur dan ikhlas.

    "PERLUKAH TANAH MELAYU YG KINI DISEBUT MALAYSIA INI MEMPUNYAI RAKYAT YANG DERHAKA DAN TIDAK LANGSUNG BERTERIMA KASIH DI ATAS KESANGGUPAN RAJA2 MELAYU DAN ORG2 MELAYU MENERIMA MEREKA MENJADI RAKYAT MALAYSIA"

    Jika mereka asyik melaungkan Malaysian Malaysia sperti yg dilakukan oleh DAP & Lee Kuan yew, so mereka harus pergi dan bernaung sahaja di bawah LKW di Singapura. Mereka tiada tempat di Malaysia, jika tahap ketaatan kepada Yang DiPertuan Agung dan Tanah Melayu langsung tiada. Ingat Tanah Melayu/Malaysia adalah negara berdaulat, jika ada rakyatnya yg tidak menyatakan keaatannya maka mereka adalah penderhaka dan penderhaka perlu dihapuskan dari bumi Malaysia.

    ReplyDelete
  32. Berpijak di bumi nyata....

    ReplyDelete
  33. yg korang melalak kat blog ni kenapa????
    klu dah berani sgt...gi r bunuh suma india2 tu... setakat berani melalak kat blog ni xyah nk berlagak r...
    HAKIKATNYA MELAYU MMG PENAKUT!!!
    HYA PANDAI BERCAKAP JER!!!

    ReplyDelete
  34. yg korang melalak kat blog ni kenapa????
    klu dah berani sgt...gi r bunuh suma india2 tu... setakat berani melalak kat blog ni xyah nk berlagak r...
    HAKIKATNYA MELAYU MMG PENAKUT!!!
    HYA PANDAI BERCAKAP JER!!! <<<<<<<<<<<<<<<<<<<

    aku sabah. aku berani . aku tak mcm korang yg cuma berani kt sini. kalu ko tak caya. ko try la pukul budak sabah, kalu berani. ko tgok pe jadik. ape pun aku still melayu. aku sayang melayu !!! tapi korang ramai yg haprak . busuk hati!!!! cakap tak serupa bikin!!!! sbb tu korang sng2 jerk kne baham ngan parya parya ni!!!!! hakikat nya melayu lemah!! so pegang lah pepatah ni >>>> bermoral dengan diri sendiri !!!!! aku da lme suk KL, aku respek gan melayu kt sini biar pun aku melayu sabah. aku respect korang biar pun ada antara korang ni yg haprak!!!! cuma pandai jaga sedara mara je!!!!! korang skisikan je lah pe akan jadik ngn tanah korang ni, kalau korang tak berbuat2 ape2 necaya anak cicit korang seme nanti akan duk kt flat2 je kt KL ni!!!!!!!!! sbb korang ni ramai yg haprak!!!!! HAPRAK!!!!! aku doakan semoga kita semua sedar!!!!

    ReplyDelete
  35. plz la all. sedar + muhasabah diri kita. jgn penting kan diri sendiri!!!! tgok diri sendiri!! cermin diri sendiri!! da berapa ramai da anak melayu yg berzina!!!!! SUSAH sgt nk cari pemuda&pemudi melayu yg tak berzina!!!! tu lah korang!! tu lah hakikat diri korang!!!!! bila da kene lanyak gan parya baru nk menyesal!!!! padahal tak sedar kalu2 azab tuahn da sampai. maafkan saya if saya keterlaluan. salam ISLAM untuk semua terutama yg melayu.

    ReplyDelete