Thursday, April 8, 2010

Blogger Darul Ehsan Today Kenapa Emosi Tak Ingaaat…?

Sedihnyer hati bila melihatkan gambar my most beloved Datuk Seri PM dah terbalik! Even its getting more sad bila gambar terbalik dibuat oleh Blogger fren pro BN sendiri…, huuhh huuhhhh huuuuu….!!! Sampai ati Blogger Darul Ehsan Today [DET] buat macam nie!

What is the utmost reason and rationale our Bro DET have get so mad with PM’s decision on candidate nak bertanding di Hulu Selangor nie..??

Dah tentulah keputusan yang PM buat setelah ambil kira lots of good factors and he has his advisors around him…..

Sometimes apa yang kita nampak tak semestinya tepat. Our PM mestilah dah ada sebab kenapa masih mahu calon MIC. Mungkin sebagai test ground untuk tengok sejauh mana “hard work and commitment” dari kaum India..? Is it true that kaum India dah kembali menyokong BN? Kalau tetap kalah jugak, then its good reason for PM not to have many MIC candidates untuk next General Election, who knows??

Relax la Bro Det..! Dengan membaca your blog coverage, we all know you have done your assignment to check the support at Hulu Selangor. Tapi have you done completely all over Hulu Selangor..? I was told kawasannya besar giler… Daerah Hulu Selangor memang luas bro! Tetapi by reading your blog, I’m sure you belum lagi cover the whole Parlimen kalau cuma ada dua atau tiga article about penduduk disana….

Bro DET was so emotional sampai sanggup attack our own Datuk Seri PM. Just one question to Bro DET, kalaulah nanti semua leaders UMNO akan finally agree and accept keputusan ini, lepas tu semua leaders at all level sampai ke grassroot pun akhirnya setuju dan buat kerja untuk menangkan calon BN, here is my question = siapa akan “backing” Bro DET untuk all your work damaging nama baik PM…?? Kalau ada UMNO leaders akan berdiri depan Bro DET and said “kami sokong tindakan Blogger ini…” then alhamdulillah. Tetapi kalau selepas nie Bro DET dibiarkan keseorangan, macam mana..??

The worst yet to come kepada Bro DET kalaulah calon MIC menang, amacam..?

Ada cara nak tegur pemimpin sebab they are also manusia biasa macam kita. Tapi janganlah sampai memberikan good opportunity to our enemies to attack us.

Sebagai bukti bloggers sebelah pembangkang dah cepat pick up your article and published at their end…. Seronoknya mereka mentertawakan our PM yang dihina oleh our own bloggers pro BN!

Cuba tengok footage article bloggers kat bawah nie. At the time of my updates, I only saw ada 3 blog, tapi lepas nie I believe could be more. Maklumlah Bro DET dah bagi lauk kat mereka….

Blog Parlimen Kota Raja
Blog Mimpi Senja
http://mimpi-senja.blogspot.com/2010/04/najib-bodoh-kata-blog-pro-umno.html

Blog Mandor Blogspot
http://armormech.blogspot.com/2010/04/sampai-hati-blog-pro-umno-ini-kata.html

11 comments:

  1. Sabor dan redha jer ler sedara, Najib cuma test market jer...kita perlu bersatu dan bekerja kuat demi menjatuhkan Pakatan Kencing Rakyat (PKR), Parti Angkatan Sesat (PAS) dan Dajjal Aliance Party (DAP) di Selangor.
    Ingat tanpa MIC, UMNO atau BN juga tak mampu nak menang dalam byk kawasan pilihanraya 2008.
    Mulai hari ni tugas kita adalah memenangkan calon BN dulu lepas tuh kita bicara soal lain...k

    ReplyDelete
  2. Minta mahap cakap la. DET tu bodoh tak bertempat namanya.

    ReplyDelete
  3. Sudah lah woiii!!!

    UMNO-APCO
    APCO-UMNO

    Nak selamatkan melayu konon!!!
    UMNO sudah jual Malaysia kat Zionis Yahudi
    Pirahhhhh!!!!!

    ReplyDelete
  4. Rahsia kenapa calon MIC dipilih di Hulu Selangor akhirnya dibongkar......sila klik disini

    ReplyDelete
  5. jom ikut det ke hulu selangor, itu jam baru boleh tahu kenapa det terbalikan gambo najib, duk kat rumah atau kat opis tak akan dap tahu denyut nadi dan harapan pengundi kat sana...

    ReplyDelete
  6. di sebapkan kebodohan najib, 30 bilik gerakan pilihanraya umno telah di tutup, function untuk malam ini, semalam dan mungkin untuk hari-hari seterusnya yang melibatkan menteri dan timbalan terpaksa di batalkan kerana tiada sambutan oleh pengundi dan jentera bn/umno hulu selangor sudah boleh dikatakan 40% lumpuh, pengundi hulu selangor mahukan seorang calon melayu dari umno untuk mewakili mereka, tapi tok najib nak letak juga calon dari mic, adakah ini selari dengan selogan rakyat di dahulukan? sekarang 30 bilik gerakan dah tutup, siap nak jawab ni? kamu nak tolong ke kat sana?

    tulis panjang2 pun tak guna pasal kamu tak pernah sampai hulu selangor kut, jom det ajak kamu turun sana, det boleh bawak kamu pusing satu hulu selangor, pasal kamu kata det tak pusing habis lagi, kamu cakap je pi nak mana, det bawa, pasal itu tempat det.

    ReplyDelete
  7. salam...

    betullah kat mane-mane ada 'firaun kecil' dan napolean kecil termasuk DET...

    ReplyDelete
  8. laa... lupa nak bagi tau, thanks kerana susah2 je buatkan artikel untuk det, terima kasih la banyak-banyak ye, payah nak jumpe blogger yang sanggup buat artikel untuk blogger lain, galmour aku, ada orang buatkan artikel ada orang buatkan fan club kat facebook. joint la fan club det kat facebook kelab anti blogger darulehsantoday. thanks...

    ReplyDelete
  9. Jangan jado little napoleon dah lah

    ReplyDelete
  10. macam mane kak oii... nak ikut tak pi ulu selangor, tengok kami punya research dan survay...??

    ReplyDelete
  11. Saya rasa silap kalu hanya leaders dan grassroot BN saja yang diambil kira dalam pemilihan calun. Faktor penentu mungkin the silent majoriti group , the individual. Kalau kalah , rasanya tercalar habis imej BN terutama apabila komen tentang kepimpinan PR dihebohkan sana-sini, kalau menang tentu lebih riuh, cuma hanya di sebelah pihak.
    Apa2 pun, itu semu pencaturan politik tapi harap2 jangan rakyat pulak menjadi batu cat

    ReplyDelete