Saturday, May 10, 2014

Ni Lah Dia Dia Masalah Moral Penyokong DAP Wei....!!

Heh!!! Memang tak boleh harap betul la parti PAS ni. Sampai hati diorang buat macam tu terhadap puak - puak DAPigs. Sanggup diorang tinggalkan DAPigs dengan golongan LGBT?

Puas la puak - puak DAPigs tu nanti nak melayan Lesbian, Gay, Biseksual dan Transgender. Kalau sebelum ni, melayan kerenah Si Ketua Penipu tu pun dah penat dibuatnya.

Tapi apa boleh buat ye tak. Dah itu je jalan penyelesaian untuk mereka terus kekal berkuasa di Pulau Pinang. Nak harapkan sokongan orang Melayu, memang tipis sangat dah.

Nak pulak bila diorang sendiri secara terang - terangan membuat penentangan dan bantahan terhadap cadangan PAS untuk melaksanakan Hukum Hudud.

Maka tak heran la jika orang Melayu semakin kurang berminat nak menyokong parti yang Ultra Chauvanist tu kerana mereka terbuka menentang Islam.

Malah, ada segelintir orang Melayu melihat tindakan DAPigs tu sebagai satu penghinaan terhadap perjuangan yang didokong oleh PAS selama hari ini.

Jadi, tak pelik la kalau puak - puak DAPigs ni terpaksa cari alternatif baru bagi memperluaskan sokongan mereka dengan mengambil hati golongan Bapok dan Pengkid ni.

Persoalannya, ramai sangat ke golongan LGBT ni di Pulau Pinang tu sampai peringkat pihak Rejim terpaksa didesak untuk menubuhkan jawatankuasa khas untuk mereka?

Kemungkinan besar ADUN DAPigs yang buat cadangan tu pun mempunyai ciri - ciri GAY jugak kot. Mana la tau kot - kot dia pun dua kali lima je dengan Si Ketua Penipu tu ye tak. Orang yang suka dengan BONTOT ni memang lain macam sikit perangainya!!!
AIDCNews – 9/5/14 – Cadangan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) DAP, Tanjung Bungah, Teh Yee Cheu untuk mewujudkan penubuhan jawatankuasa transgender bertujuan untuk meraih sokongan LGBT (Lesbian, Gay, Biseksual dan Transgender) terhadap parti itu.

Yee Cheu dilaporkan Utusan berkata, cadangan penubuhan jawatankuasa tersebut telah dipanjangkan kepada kerajaan negeri Pulau Pinang untuk dibawa kepada Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN).

Malah, beliau berharap cadangan berkenaan dapat dibahaskan semasa persidangan DUN yang dijadualkan bermula dua minggu lagi.

“Jawatankuasa ini bertujuan supaya rakyat Pulau Pinang dapat memahami berkenaan kehidupan golongan transgender yang sering dipinggirkan serta bentuk-bentuk diskriminasi yang sering mereka hadapi,” katanya kepada pemberita pada 7 Mei.


Cadangan itu dilihat bertentangan dengan penolakan majoriti masyarakat negara ini terhadap budaya LGBT malah seolah-olah sealiran dengan perjuangan Gabungan NGO-NGO Hak Asasi Manusia (Comango).

No comments:

Post a Comment