Wednesday, June 22, 2011

The STAR Jadik Agen Demo Bersih 2.0 Pulak Dah...??Sejumlah 99 peratus daripada lebih sejuta responden menyokong perhimpunan BERSIH pada 9 Julai ini dalam bancian yang dijalankan oleh The Star Online.

Jumlah sebenar bilangan responden tidak dapat disahkan apabila portal berita berkenaan menghentikan banciannya kira-kira tengahari tadi.

Menurut skrin yang dirakamkan oleh seorang pengguna Facebook, jumlah responden mencecah 1.3 juta pada jam 12.25 tengah hari berbanding 527,330 yang dicatatkan pada jam 6.11 pagi ini, yang dirakamkan menerusi laman Google Cache.


Soalan yang dikemukakan berbunyi 'Apa pandangan anda berhubung perhimpunan BERSIH 2.0pada 9 Julai? 1,312,917 responden menjawap 'Ia sepatutnya dibenar diteruskan' pada 12.25 tengahhari.

Manakala pilihan satu lagi - 'Ia harus dibatalkan' - hanya dipilih oleh 14,222 responden.

Article taken from Malaysiakini “ Bancian Star – 99% Sokong Himpunan Bersih ”


LG : Fuyoo...! Tengok la tu, 1.3 juta rakyat sokong untuk teruskan Bersih! Ramainyer..., kalau yang mengundi tu semua datang, memang boleh jadik macam Tahrir Square kat Mesir laa..! Takutnyerr...

Kalau betol semua 1.3 juta datang berdemo, + pulak lagi dengan semua demonstrators yang dah biase ikut demo Pas & Pkr, soalannya sekarang cukup ke Polis & FRU nak stop demo nie..???

No comments:

Post a Comment