Tuesday, June 2, 2009

Timbalan Ketua Menteri 46%....


Layakkah Dr Mansor Osman menjadi Timbalan Ketua Menteri P Pinang dengan hanya mendapat mandat daripada 46% pengundi di Penanti..??
Dah terbuktilah rakyat didalam kawasan Parlimen Anwar sendiri pun semakin fed up dan benci dengan “political game” pembangkang…!! Just imagine, tak lebih daripada separuh jumlah pengundi yang mengangkat wakil PKR sebagai wakil rakyat mereka, kenapa..? Why..? why..?? why…???

Kalau tengok daripada full score sheet pilihanraya kecil Penanti, hanya 2,000 lebih sahaja pengundi melayu memberikan undi kepada calon Timbalan Ketua Menteri “pilihan” Anwar, dan selebihnya off course lah undi bukan melayu..!

Alhamdulillah kalau pengundi melayu dah sedar, semoga akan terus tinggalkan kepercayaan pembangkang dan come back to support UMNO-BN.

Anwar Ibrahim sebenarnya tak boleh bangga dengan keputusan di Penanti, actually it’s a FAILURE to them, jumlah undi merosot kalau nak compare dengan apa yang Fairus pernah dapat, peratusan keluar mengundi yang paling teruk, worst ever in the history of any elections or by elections, and the best part bila baca kisah di Penanti, ada petugas bilik mengundi boleh tertidur menunggu pengundi…., ha haaaa kesian pembangkang, formula tak menjadi, and syabas Datuk Seri Najib, you had the last laugh….!!!

8 comments:

 1. mcm 3 abdul la plak hehehe

  ReplyDelete
 2. http://anuargilakah.blogspot.com

  ReplyDelete
 3. hehehhe...they all syok sendiri la tu....

  ReplyDelete
 4. HAI LYDIA, YOU SHOULD READ THIS....

  http://parpukari.blogspot.com/2009/06/reid-commission-original-document.html

  ReplyDelete
 5. the time will come...

  insyallah orang melayu akan sedar kembali...

  salam

  ReplyDelete
 6. biarlah . itu urusan kerajaan penang . yg korang sibuk kenapa ? kalau korang rasa diri korang lebih layak , pru13 nanti boleh jadi calon BN lawan kat penanti .

  ReplyDelete
 7. UMNO penakut...PRU 13 Najib di nasihati supaya tidak tergesa gesa..sebab depa sure tau kalah nyer.

  ReplyDelete