Tuesday, June 23, 2009

Bila Anwar Kata "NO", Hj Hadi Pun Ikut

Surprise..??

No I’m Not..!

Bila Anwar Ibrahim panggil Hj Hadi Awang duduk semeja dengannya dan Lim Kit Siang untuk discuss on the issue of Kerajaan Perpaduan, my instinct dah mula meramalkan PAS akan ikut apa saja kata Anwar, and my guess was perfectly correct bila ada “upacara tandatangan persetujuan”…!

Anwar memang pakar untuk dapatkan tandatangan.
Pada tahun 1998 rakyat Malaysia sudah mula mengenal Statutory Decleration [SD], Akuan Bersumpah bila Anwar paling banyak dapat kumpulkan SD daripada saksi saksi kes mahkamahnya.
Dalam kes Altantuya, seorang Private Investigator berbangsa India bernama Bala muncul juga dengan SD mengaku kononnya Datin Seri Rosmah terlibat.
Yb Selambau juga ada SD mengatakan letak jawatan sebagai wakil rakyat without any inducement from anyone [tanpa paksaan]

So, there’s nothing unusual yesterday, Hj Hadi “tandatangan” juga lah Persetujuan Pembangkang Tolak Kerajaan Perpaduan. Itulah “kuasa” Anwar Ibrahim, dia memang tersangat teliti dalam menyiapkan “cerita arahannya”, don’t you all agree with me? What I meant was, dikemudian hari nanti mana mana leaders dari PAS tak boleh persoal keputusan Pambangkang sebab dah ada dokumen hitam putih….

I’m greatly upset dengan Presiden PAS sebab kenyataan yang dibuat semalam berbunyi “Menolak Kerajaan Perpaduan PAS oleh Ketiga-tiga Parti Pembangkang”, tetapi UMNO tak pernah pelawa pun idea ini, how could you say “menolak” atau pun reject..?

Yang agak pelik jugak kat sini, kisah untuk nak diadakan Kerajaan Perpaduan ini datangnya dari Ucapan Dasar Presiden PAS, bukannya dari UMNO! Kenapa pula UMNO juga dituduh nak putarbelitkan perkara ini…?

6 comments:

 1. bagus tak jadi UG . buang masa jer berpadu dengan umno .
  bagi aku , kalau betul nak berpadu dengan pas or pakatan , betulkan kesilapan yg umno dah buat . minta maaf pada rakyat perak kerana kerana merampas kuasa . bubar dun . mansuhkan ppsmi . dan banyak lagi isu lain . baru boleh bincang pasal UG.

  ReplyDelete
 2. AGAKNYA HJ HADI ADE 2, 3 PERSONALITI YG BERBEZA KOT. DH MENJANGKIT DGN NIK AJIS..ADOIYAIIII!!

  ReplyDelete
 3. megat johari,
  pls remember that this idea came from guru hadi, not from umno!

  ReplyDelete
 4. lawyergarang .

  apa yg penting , UG tak jadi .

  aku tak kisah siapa yg lontarkan ide tak bernas ni . baik hadi atau umno ...

  dari mula lagi bila hadi utarakan ide kurang waras ni aku dah tak setuju secara peribadi .

  Alhamdulillah . buat masa ni tak jadi berpadu padu ....

  let umno setelkan dulu segala sampah kesilapan yg mereka lakukan . baru boleh bincang bab berpadu padu ....

  terimakasih

  ReplyDelete
 5. Sebenarnya penyokong PAS lah yang membantu DAP dan PKR memenangi banyak kerusi di P. Pinang.

  Akhirnya PAS diketepikan macam sampah. Pakatan Rakyat kunun - Pakatan Kepala Butuh!

  ReplyDelete
 6. salam..aku polak suka UMNO dah perintah Perak mungkin dapat tanah 50 ekor kot

  ReplyDelete