Friday, June 19, 2009

Krisis PAS Boleh Divert Kes Liwat Anwar

Sedar ataupun tidak, berita politik negara kita sekarang berjaya di “manoeuvre” oleh Anwar Ibrahim?

Kekecohan dalam PAS ketika ini sebenarnya daya usaha Anwar who is trying his level best untuk divert isu kes liwat beliau.

Look how smart he is! The minute all chaos started dalam pergeseran between Tok Guru Nik Aziz dengan group yang in favour Kerajaan Perpaduan, isu ini boleh attract public attention and these might goes on and on for few weeks. Tengoklah sendiri respond from the media coverage, and also reactions from BN leaders……

We will be not be surprised if all these move being orchestrated by Anwar, sebab yang menentang Kerajaan Perpaduan ini terdiri daripada leaders yang menyokong Anwar didalam PAS.

My point of view here, rakyat tak akan fokus kepada kes liwat Anwar. Yang agak mengecewakan juga bila media pun belum lagi nak blow-up cerita kes liwat ini. Tetapi at the same time, Anwar telah berusaha dengan berbagai-bagai cara nak set a side kes ini and event to the extend trying his effort getting this case to be thrown out from the court! Semalam Malaysiakini melaporkan ada dokumen daripada HKL mengesahkan Saiful tidak diliwat. Hari ini Anwar telah cuba nak present 98 hujah untuk ketepikan perbicaraan kes liwat beliau.

Marilah kita berdoa agar kes liwat ini akan tetap berjalan, we must be fair to Saiful. He must be given the chance to present facts, evidence and alibi.

Anwar pula mestilah berani hadir ke mahkamah untuk kemukan semua bukti pembelaan, tak perlulah nak be above the law sehinggakan nak buang kes…

BIARLAH RAKYAT MENILAIKAN PERJALANAN PERBICARAAN KES LIWAT INI, MUCH AWAITED ONES BY MANY PEOPLE..!

6 comments:

  1. m'siakini ke m'sia today ke dua2 sama saja...depa tolong cari jalan keluar buat dsai yg dok gabra sekarang ni!

    ReplyDelete
  2. kes ni sepatutnya masuk bakul sampah . tiada bukti saiful kena liwat berdasarkan laporan doktor pusrawi dan hkl .
    jgn diulang peristiwa 1998 . jgn nak tipu melayu ...

    ReplyDelete
  3. darul ehsan today (det) said...

    jangan . berdosa . nanti kena bakar api neraka ....

    ReplyDelete
  4. Anonymous said...
    m'siakini ke m'sia today ke dua2 sama saja...depa tolong cari jalan keluar buat dsai yg dok gabra sekarang ni!


    berkatalah benar walaupun pahit . bukan macam media pengampu kerajaan . hari hari menipu rakyat ...

    ReplyDelete
  5. SLM SIS..NAMPAKNYE PAS LEBIH MENDEWA2KAN DAP DAN ANWAR!..NAMPAK SGT KEBENGAPAN NIK AJIS DAN HJ HADI TU. SKRG KITA DH TAU DGN JELAS SAPE YG DH JADI KUDA!

    ReplyDelete