Wednesday, September 7, 2011

HOT & Spicy..! Kisah Terbaru Skandal Tan Sri Khalid...?


Menteri Besar yang paling tak berkualiti dalam sejarah negeri Selangor hari ni mengumumkan yang dia akan melakukan lawatan rasmi ke Jerman bagi menark pelaburan ke Selangor. Dia akan mulakan lawatan rasmi yang tak berfaedah tu selama 5 hari dengan menggunakan duit rakyat serta hasil kutipan dari pembayar cukai di negeri tu.

Persoalannya, tahu ke Khalid gagap ni pasal pelaburan? Dan dia tahu ke macam mana nak jelaskan pada pengusaha-penguasaha kilang di Jerman tu pasal negeri Selangor? Rakyat Selangor sendiri tahu, Khalid ni tak buat satu apa pun selama dia dan Pakatan perintah negeri. Kawasan sendiri pun dia tak jaga, sekarang ada hati pulak nak tarik pelaburan di luar negara?

Lagi satu, pelaburan apa yang Khalid nak tawarkan pada orang Jerman tu? Di Selangor sekarang ni dah penuh dengan rumah urut dan pusat-pusat hiburan. Mungkin Khalid nak memperkenalkan Selangor sebagai Hub Hiburan yang paling pesat membangun dalam Malaysia agaknya?

Malang sungguh rakyat Selangor sebab dapat Menteri Besar yang paling tak cerdik dalam sejarah ni. Kalau difikirkan balik, kenapa pulak Khalid yang sibuk nak pergi tarik pelaburan masuk ke negeri tu? Adakah Khalid ni perasan yang dia tu lebih layak dari Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri Malaysia (MITI)?

Dan memang tak cerdik langsung tindakan Khalid bila dia rasa dia mampu untuk bercakap mewakili Menteri bagi membincangkan pasal pelaburan di Selangor. Kalau ikut hieraki, Anwar lagi layak sebab Al Juburi tu dah dilantik sebagai Penasihat Ekonomi negeri Selangor. Jadi apa hal pulak Khalid tak bawak Anwar sekali ke Jerman?

Cuba kita fikir.., Khalid pergi ke Jerman untuk bincangkan hal pelaburan dan untuk memperkenalkan Selangor sebagai satu destinasi pelaburan yang baik. Tapi dia bawa Xavier Jayakumar bersama-sama dia ke sana. Ini satu lagi tindakan Khalid yang paling bodoh sebagai seorang Menteri Besar.

Nak berbincang pasal pelaburan tapi bawa Exco Kesihatan , Kebajikan Pekerja Ladang , Kemiskinan dan Kerajaan Prihatin? Kenapa Khalid tak bawa Teressa Kok yang pegang jawatan Exco Pelaburan Perdagangan dan Industri Selangor? Nyonya cina tu tak layak ke bercakap soal pelaburan?

Nampak sangat yang Teressa Kok tu tak layak dan tak boleh harap sebagai sorang Exco yang dipertanggung jawabkan menjaga soal pelaburan negeri. Kalau dah Menteri Besar sendiri tak percaya kemampuan Exco pelaburannya, buat apa lagi menghabiskan duit rakyat untuk membayar gaji dan elaun kepada Teressa Kok?

Khalid ni pun satu.., takkan selepas tiga tahun lebih perintah negeri, baru nak sedar tentang usaha untuk promosikan pelaburan masuk ke Selangor? Selama ni Khalid dan kawan-kawan dia buat apa di Pejabat Menteri Besar? Rompak duit rakyat dengan makan gaji buta ke Khalid oii..?

Sekarang ni rakyat Selangor dah makin muak dengan pemerintahan kartun Pakatan didalam negeri. Bukan saja mereka tak cerdik mentadbir, tapi mereka juga bodoh dalam menangani isu sosial. Cerdik puak-puak tu hanya dalam bab menyonglap duit rakyat serta harta perbendaharaan negeri saja.

Rakyat Selangor sekarang ni harus sedar bahawa Menteri Besar mereka sebenarnya sedang menghancurkan negeri. Rakyat Selangor seharusnya berdoa dan bermunajat pada Tuhan agar terselamat dari malapetaka yang bakal hadir disebabkan kedungguan Pemimpin-pemimpin Pakatan tu semua.

myKUM.net

No comments:

Post a Comment