Thursday, September 2, 2010

Astaghfirullaaah... Kanak kanak Disembelih

Astaghfirullaaaaaah…, mengucap panjang bila kita tengok gambar kes kanak kanak yang disembelih oleh bapaknya sendiri! Ya Allah Ya Tuhanku, jauhilah kami dari segala bala dan perkara perkara yang tidak baik….

I’m very sure a normal person wouldn’t have the heart to do this!! Na’uzubilaaah…. Kenapalah benda benda pelik banyak sekarang nie…

Kes nie berlaku kat Kelantan, negeri yang tengah all out nak saman Petronas tuntut royalty….
KOTA BARU, 24 Ogos — Seorang kanak-kanak lelaki berusia tiga tahun mati dipercayai disembelih seorang saudara terdekat di sebuah rumah di Kampung Sungai Budor di sini hari ini.

Dalam kejadian pada 11.40 pagi tadi, Mohd Adam Muzaffar Muhaimi mati di tempat kejadian manakala lelaki yang menyerangnya cedera di leher dipercayai akibat cuba menyembelih dirinya sendiri.

Menurut datuk mangsa, Nik Hashim Nik Abdullah, 64, beliau menyedari kejadian itu setelah diberitahu oleh anaknya, Nik Suzila, 32 iaitu ibu kepada Adam Muzzaffar.

Nik Hashim, yang ketika itu sedang berehat di rumahnya yang terletak tidak jauh dari rumah mangsa, terus menghubungi polis yang kemudian menahan lelaki itu dan merampas sebilah pisau di tempat kejadian.

Lelaki terbabit berusia dalam lingkungan 33 tahun dipercayai pernah mendapat rawatan mental di Hospital Raja Perempuan Zainab II di sini.

Lelaki itu, seorang pengawal keselamatan di sebuah pasar raya di Kota Baru, dipercayai sudah lama tidak makan ubat bagi rawatan penyakit mentalnya itu.
Adam Muzaffar adalah anak kedua daripada tiga beradik.
Ketika kejadian, adik bongsungnya, Suhaida, 2, ditinggalkan oleh ibunya di rumah Nik Hashim kerana menolong jirannya melapah ayam.

Pemangku Timbalan Ketua Polis Kelantan, ACP Mazlan Lazim yang ke tempat kejadian, berkata kes itu diklasifikasikan sebagai kes bunuh. — Bernama

No comments:

Post a Comment